Concepte moderne pentru mobilarea unui apartament – clasic versus modern


Daca este sa vizionati mai multe apartamente mobilate dupa ultimele tendinte si cerinte moderne, veti remarca luminozitatea, lipsa de simetrie si armonia care le caracterizeaza, cu mult mai mult decat in stilul clasic. Cum se reuseste acest lucru si in ce fel mobilierul modern poate schimba ambientul camerei, vom incerca sa punctam in cele ce urmeaza prin comparatii cu stilul clasic.

Liniile mobilierului clasic versus liniile mobilierului modern

Cu totii stim ca mobilierul clasic este caracterizat de linii drepte, sobre si bine conturate. Cu uimire constatam ca mobilierul modern aproape ca nu mai respecta aceste linii, surpinzand prin ineditul si lipsa de sobrietate. Astfel, daca mobilierul clasic pare a fi indelung gandit si proiectat, mobilierul modern pare trasat in graba de o mana care, pur si simplu s-a jucat cu verticalele si orizontalele.

Aceste lucru confera un aer diferit, insa, fiecarui mobilier. Cel clasic pare mai solid, mai traditional si mai robust, in timp ce mobilierul modern creeaza o atmosfera aerisita, prietenoasa, lipsita de pretentii.

exemplu de mobila la comanda pentru living si sufragerie

Simetria mobilierului clasic versus asimetriei mobilierului modern

O alta caracteristica in contestabila a mobilierului clasic o reprezinta simetria, aproape obsesiva, care se regaseste in toate corpurile de mobilier. Mobilierul modern, insa, este perfect caracterizat de lipsa completa a simetriei. Este asimetria perfecta, in combinatii uimitioare de linii!

Spatii de depozitare la mobilierul clasic versus spatii de depozitare la mobilierul modern

Mobilierul clasic este conceput pentru a oferi cat mai multe spatii de depozitare, acestea fiind totodata si la vedere. Astfel, vitrinele cu geamuri pentru pahare, cesti, farfurii si bibelorui de portelan, sunt nelipsite! Mobilierul modern, insa, uimeste din nou prin restrangerea spatiilor de depozitare la minimum necesar intr-un dormitor sau o sufragerie! Acest lucru este posibil datorita conceptului nou introdus in amenajarile de interior care prevede ca holurile, nisele sau debaralele sa fie inteligent folosite, fiind transformate in spatii de depozitare generoase, cu usi din podea pana in tavan. Acolo unde lumina naturala nu prea ajunge, pe aceste usi se recomanda fixarea unor oglinzi care sa valorifice cat mai bine lumina captata.

Deci, in ciuda faptului ca nu se vad, spatiile de depozitare sunt prezente si in conceptul modern, chiar cu mult mai generoase decat in cel clasic!

Culorile clasice versus culorile moderne

Mobilierul clasic este in culori uni, impersonale. Nu epateaza si nu socheaza prin nimic, creand insa un ambient placut si discret. In varianta moderna, insa, culorile ies din orice tipar! Se va tine totusi cont cu atentie de dimensiunile camerei care va fi mobilata. Astfel, pentru camerele mici se merge pe culori cat mai deschise care sa nu reduca din spatiu, dar si ele pot fi pastelate si complet neasteptate. Pentru spatiile mari, culorile sunt chiar indraznete! Astfel putem avea o mobila de bucatarie in combinatii de rosu si negru, incredibil de eleganta si avangardista, sau un dormitor intr-o combinatie de alb si albastru roial care sa ne taie respiratia!

Canapele si fotolii clasice versus canapele si fotolii moderne

Canapelele si fotoliile clasice sunt si ele in linii drepte, un pic mai masive, tapitate in culori uni, deschise si, uneori cu materiale inflorate. Umplutura de sezut si de spatar confera rigiditate si, pentru a imbia la relaxare se folosesc cateva perne asortate.

Canapele, coltarele si fotoliile moderne, modulate sau dintr-o bucata, sunt adevarate explozii de culori si forme! Pernele de sezut si de spatar sunt umplute cu un mixt revolutionar obtinut dintr-un amestec de puf de gasca si poliuretan! Acesta este secretul faptului ca sunt atat de moi si de pufoase si isi revin imediat la forma initiala! In cazul corpurilor modulate, care sunt cele mai cautate, exista posibilitatea de a le aseza in mai multe forme, ceea ce le face si usor adaptabile oricarui spatiu, oricat de mic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *